Ardea

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

In de afgelopen jaren heeft ARDEA diverse projecten op het gebied van industrielawaai, verkeerslawaai, trillingen van infrastructuur en bouwfysica voor meer dan 500 opdrachtgevers. Enkele recente projecten vind U hieronder. Meer projecten en opdrachtgevers vind u hieronder.

Zethameta Vlaardingen

Voor de nieuwe vestiging van Zethameta langs de Nieuwe Waterweg is een akoestisch onderzoek uitgevoerd in verband met de aanvraag voor een nieuwe vergunning op basis van de Wet milieubeheer.

In het totale ontwerp is bij plaatsing van het bedrijfsgebouw en het kantoor rekening gehouden met geluidsreductie naar de omliggende bebouwing.
Op deze wijze kan het bedrijf haar activiteiten uitvoeren zonder een te hoge geluidsbelasting van de omgeving.

Geluidscherm Portland A15

In opdracht van Rijkswaterstaat en projectontwikkelingsmaatschappij OMMIJ heeft ARDEA geadviseerd bij de realisatie van het 13 m hoge geluidscherm langs de A15.

Omdat de achterliggende VINEX-locatie al bewoond werd zijn, vooruitlopend op de aanleg, extra maatregelen genomen in de vorm van extra geluidsreducerend ZOAB en plaatsing van een containerwal.
Het geluidsreducerende ZOAB was niet alleen een kosten-effectieve oplossing als tijdelijke maatregel maar levert ook een extra geluidreductie in de toekomst.

Crystal Soundboard

Een doorsnee piano produceert al snel te veel geluid. Niet alleen voor de buren, maar ook voor de musicus die meerdere uren per dag speelt.
Samen met Oorbewust heeft ARDEA een Atjoli Crystal Soundboard Piano vergeleken met piano's met een conventionele houten zangbodem.
De conclusie is dat de Atjoli Crystal Piano tot 6 dB zachter klinkt en een gevoel geeft de klank te hebben van een vleugel.
Goed voor meer musische inspiratie en... dè oplossing voor het behoud van het gehoor van de pianist en een goede relatie met de buren.

Meer projecten

Selectie van onze opdrachtgevers