Ardea

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Glastuinbouw

 Glastuinbouw en Warmte Kracht Koppeling

  

Efficiënt energiegebruik wordt met de stijgende olie- en gasprijzen steeds belangrijker. Begin jaren 90 werden een aantal grote installaties gebouwd bij papierfabrieken waar elektriciteit en warmte binnen het bedrijf direct konden worden gebruikt. 
Mede dankzij de stimuleringsregeling van Economische Zaken  worden sinds 2000 kleinere installaties voor Warmte Kracht Koppeling geplaatst bij bijvoorbeeld tuinbouwbedrijven.

Glastuinbouw

De glastuinbouw heeft een prominente plaats binnen het port-folio van ARDEA. Na de eerste projecten begin 2000 zijn vele projecten gevolgd waarbij hebben kennis mogen maken met de teelt van tomaten, komkommers, paprika's chrysanten, bladgroenten en orchideeën. Bij deze projecten wordt zonodig intensief samengewerkt met gespecialiseerde adviesbureaus voor de tuinbouw zoals AGRO adviesburo, VEK adviesgroep, vd Boom, adviesbureau Noordam en Innogrow.

WKK-installatie

ARDEA heeft inmiddels geadviseerd bij de plaatsing van zo'n 150 WKK-installaties. De meeste projecten zijn uitgevoerd in het Westland maar ook elders in het land zijn projecten uitgevoerd. De advieswerkzaamheden kunnen bestaan uit een geluidprognose voor een nieuw te plaatsen installatie, controlemetingen bij bestaande installaties of advies om aanvullende voorzieningen te treffen als in de praktijk hinder wordt ondervonden van deze installaties.

 

GIPP installatie Leiderdorp

In opdracht van GIPP is een grote WKK-installatie gebouwd in Leiderdorp. Deze installatie levert energie en warmte aan de hele nieuwe stadswijk Roomburg in Leiden. Bij deze installatie is niet alleen veel aandacht besteed aan eventuele geluidsoverlast maar ook aan mogelijke trillingen. De bestaande vloer in het bedrijfsgebouw is speciaal losgezaagd zodat de twee zeer zware motoren apart gefundeerd konden worden opgesteld.

Referenties
Hieronder is een overzicht gegeven van enkele projecten waarvoor ARDEA heeft geadviseerd. Inmiddels heeft ARDEA al bij meer dan 100 projecten in de glastuinbouw geadviseerd. In uw directe omgeving zal er dus altijd wel een collega te vinden zijn waar u informatie kunt opvragen over onze wijze van werken!

 
 
 

 

Projecten
vd Voort Chrysanten Honselersdijk

 

           
Jongerius Houten
GIPP Leiderdorp
Oerlemans Liempde
Strijbis Verbeek B.V. Maasdijk
S. van Schie Maasdijk
Schoenmakers Middelbeers 
Optiflor  Monster 
Rijnplant  Naaldwijk 
van Leeuwen Flowers  Naaldwijk 
R.Zuidgeest  Naaldwijk 
Mts. van der Schoot  Oisterwijk 
Smulders  Oisterwijk   
Heuvel Oisterwijk   
Vleuten  Oisterwijk   
Kwekerij Kolbach  Poederoijen   
F. van Leeuwen  Poeldijk   
A. Persoon  Poeldijk  
Barendse Poeldijk   
Kouwenhoven B.V.  's-Gravenzande   
Gebr. van der Lans  's-Gravenzande   
Triomaas  's-Gravenzande   
Kwekerij van Wijk  Schipluiden   
Kwekerij vd Harg  Zoeterwoude